Picnic Amersfoort

Waarom start de online supermarkt Picnic haar boodschappendienst in Amersfoort? Er is een aantal redenen waarom Amersfoort de ideale start is om als start te kiezen. Hieronder enkele afwegingen.

Picnic in Amersfoort


Picnic en Amersfoort

Waarom houdt Picnic van Amersfoort? Verklaringen:

  • Amersfoort jonge bevolking: Amersfoort is de op éénna jongste stad van Nederland.
  • Amersfoort mix van wijken: Amersfoort heeft een ideale indeling van wijken, waarbij verschillende soorten gezinsamenstellingen erg verdeeld zijn over wijken. Zo kun je goed testen welk aanbod past bij welke samenstelling.
  • Amersfoort hoogopgeleid: Amersfoort heeft een hoogopgeleide en daarmee ook zeer kritische klanten. Ideaal om je meeste kritische klanten te betrekken bij de ontwikkeling van je product.
  • Amersfoort centraal in Nederland: Amersfoort ligt nabij Nijkerk, waar Picnic haar grote distributiecentrum heeft. Een logische plek, omdat de kosten voor opslagruimte niet te hoog liggen en het een erg centrale plek is in Nederland. De afstand Nijkerk - Amersfoort is snel te overbruggen. In Amersfoort heeft Picnic een zogenaamde 'hub' geplaatst, vanwaaruit de elektrische wagentjes van Picnic de boodschappen bezorgen naar de klanten in Amersfoort.
  • Amersfoort een gemiddelde stad: Amersfoort toont een mooi gemiddelde Nederlandse stad. Geen grote stad in de randstad, maar ook geen te kleine stad. De omvang lijkt ideaal om de pilot te starten. Bij een kleine stad heb je voldoende klanten om de dienst rendabel te maken, maar is het eveneens klein genoeg om een 'hype' te laten ontstaan.
  • Studenten in Amersfoort: Amersfoort heeft diverse onderwijsinstellingen (waaronder Hogeschool Utrecht), zodat er waarschijlijk voldoende studenten wonen die een bijbaantje als boodschappenbezorger ambieren. Met name omdat de boodschappen in de namiddag en avond worden bezorgd, lijkt dit voor studenten een mooi bijbaantje. De Picnic hub ligt direct achter de Hogeschool.Picnic Amersfoort

Waarom start de online supermarkt Picnic haar boodschappendienst in Amersfoort? Er is een aantal redenen waarom Amersfoort de ideale start is om als s… Meer →